Artikkelit

Profeetan sana: Vapaaksi syyllisyydestä!

Gal. 5:1 ”Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.” Kun tulit, Jeesuksen kautta, Jumalan lapseksi, uudestisynnyit ja sait kaikki syntisi anteeksi. Anteeksianto oli täydellinen, sinusta tuli vanhurskas ja pyhä. Täysin otollinen Isälle.

Jumala ja sinä -suhde, Isä ja lapsi -suhde on ikuinen. Isä ei koskaan hylkää sinua, ei lakkaa rakastamasta olemasta Isäsi, ei silloinkaan kun teet jonkun väärän valinnan. Anteeksianto on aina valmiina, kun pyydät sitä. Isä ei jää syyttämään sinua, ei rankaise, sinun ei tarvitse ansaita, eikä anella anteeksiantoa.

Mitä tekee sielunvihollinen? Syyttäjä pyrkii syyllistämään, vaikka sillä ei ole enää oikeutta syyttää. Sen päätehtävä on syyttää ja valehdella, älä ole samaa mielä sen kanssa. Ole samaa mieltä Jumalan kanssa. Jos uskot sielunvihollisen syytteitä, se alkaa keksiä muitakin syytteitä, tuo valheita niin uskottavasti, että alat uskoa sellaisiakin syytöksiä, joilla ei ole totuuspohjaa. Vihollinen on taitava tuomaan myös menneisyydestä olevia asioita, vaikka ne on jo annettu anteeksi ja Jumala ei edes muista niitä enää. Miksi sinä muistelisit ja ottaisit taakkaa niistä erehdyksistä, joita oikeastaan ei ole enää olemassa.

Syyllisyyden alla oleminen on orjuuttavaa, sammuttaa ilon, toivon, vie rauhan, tuo epäuskoa. Alat kohta epäillä oletko ollenkaan uskossa…!                                                      

Astu pois syyllisyydestä. Jumalan rakkaus sinua kohtaan on ääretön. Ota vastaan Isän rakkaus ja usko, että Hän rakastaa aina, on aina anteeksiantavainen. Pyhä Henki on annettu sinulle avuksi vaeltamaan vapaudessa.

Ihanaa syksyn jatkoa, ole vapaa kaikista sielunvihollisen ”metkuista”. 

Hilkka

Artikkelit