Artikkelit

Voita pelkosi ennen kuin se voittaa sinut!

Yksi voimakkaimmista vihollisen aseista on epäonnistumisen pelko ja sitä seuraava lannistuminen. Pelko on tekijä, joka lamaannuttaa kyvyt ja lahjat niin, että elämän mahdollisuudet valuvat hukkaan. Se tuhoaa unelmat ja Jumalalta saadun näyn. 

Pelko on pimeyden voima, jota paholainen käyttää meitä vastaan. Se syntyy siitä, kun uskomme valheen ja kiinnitämme katseen väärään kohteeseen. Silloin nähdään vihollisen voima suurena eikä tiedosteta Jumalan mahdollisuuksia. Kun tätä jatkuu tarpeeksi kauan aikaa, pelko saa demonisen otteen ihmisen sielusta.

Kuinka pelon ja lannistumisen tunteen voi voittaa? Kuinka selviytyä, kun pelko nostattaa paniikkia? Onko mahdollista todella voittaa pelko ja vapautua sen kahlitsevasta siteestä? 

Ihan aluksi on syytä muistaa, että paljon pahempaa kuin epäonnis­tu­minen on sen pelkääminen. Paholaisen ovela juoni on juuri siinä, että se valehtelee esimerkiksi vaikean rahatilaneen edessä: “Mitään muuta ei ole enää tehtävissä kuin heittää hanskat tiskiin.” Tai se maalaa armolahjojen käytöstä, että nolaat vain itsesi kun kuitenkin epäonnistut.

Miten siis toimia?  

Ensinnäkin on nöyrryttävä ja etsittävä Herraa ja tunnustettava hänen suuruutensa. Itse emme pysty ratkaisemaan tilannetta, mutta hyvä uutinen on: Jumala voi. Siispä korota häntä. Ylistä ja palvo häntä ennen kaikkea muuta. Hän on niin ihmeellinen rakkaudessaan ja voimassaan. Tiedä, että sota on Herran! Antaudu hänen käsiinsä.

Jumala on Kristuksen ristin kautta jo voittanut paholaisen. Hän riisui vastustajamme aseista. Siksi tulee kiinnittää katse Häneen ja myös kuunnella, mitä hän puhuu Henkensä kautta. Lupaus voitosta on voimassa ja on vain toteltava Häntä uskon kuuliaisuudessa. Kun odotat Häntä, ylistät ja palvot, silloin Jumalan täydellinen rakkaus Kristuksessa valtaa sinut ja karkottaa kaiken pelon.

Vapaus pelosta kuuluu sinulle. Ota se vastaan nyt Jeesuksen nimessä ja veressä!

Muista sota ei ole sinun, vaan Jumalan. Sinä voit voittaa pelkosi. Siksi voita pelkosi ennen kuin se voittaa sinut! 

Seppo Pehkonen

Artikkelit