Artikkelit

TALOUDELLISEEN VAPAUTEEN!

Voiko Jeesuksen seuraaja kokea vapautta ja yltäkylläistä siunausta myös taloutensa suhteen? Kyllä! Jeesus lupasi omilleen, että he tulevat tuntemaan totuuden ja totuus tekee heidät vapaiksi. Tämä pätee kaikilla elämän alueilla, myös taloudessa.

Voimme nähdä Raamatusta selkeitä peruspylväitä, joiden varaan taloudellinen vapaus ja yltäkylläisyys rakentuu.

Ensinnäkin tulee tiedostaa, että Jumalalla on suvereeni hallintavalta kaikkeen ja että hän haluaa jakaa rikkauksiaan omilleen. Hänen luontonsa on antaa jatkuvasti. Oikea varallisuus on nimittäin sellaista, ettei sitä voi varastoida. Jos se kätketään, se ei hyödytä ketään.

Sitten on nähtävä selkeästi totuus siitä, että kaikki Jumalan rikkaudet kuuluvat laillisesti hänen lapsilleen. Vertauksessa tuhlaajapojasta Jeesus osoitti Isän Jumalan asenteen, kun vanhempi veli oli kiukuissaan, ettei hänelle oltu järjestetty mitään juhlia. Isä sanoi: ”Kaikki mikä on minun, on sinun.” Tämä on huippujuttu. Olemme Jumalan perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa jo nyt.

Uskotko todella, että kaikki Jumalan rikkaudet kuuluvat myös sinulle? Jos näin on, silloin välittömästi herää kysymys: Miten saan ne haltuuni?

Tapa saada haltuun Jumalan rikkaudet on antaa – Jumalan tahdon mukaan. Ihmisjärjelle tämä on käsittämätöntä. Mutta Jumala loi elämän sellaiseksi, jossa elävät olennot antavat ja vastaanottavat. Tämä siunauksen kiertokulku pitää sisällään elämän jatkumisen. Sitä voidaan kutsua toisella nimellä kylvämisen ja niittämisen laiksi. Runsas kylvö tuottaa runsaan sadon.

Ratkaisevana peruspylväänä taloudelliseen vapauteen on se, että aletaan antaa, ei oman näkyvän varallisuuden mukaisesti, vaan Jumalan todellisen varallisuuden mukaisesti. Antamisen määrä ja kohde ei perustu silloin inhimillisiin pohdintoihin vaan Jumalalta tulleeseen ilmoitukseen, johon vastataan uskon kuuliaisuudessa.

Tee nyt laatupäätös, että annat itsesi ja taloutesi täysin Isän käsiin. Ala antaa tietoisena siitä, että olet Jumalan taloudenhoitaja ja toimit hänen ohjeittensa mukaisesti.

Seppo Pehkonen

Artikkelit