Artikkelit

SADONKORJUU ON ALKANUT!

Luonnon kiertokulussa sadonkorjuu on kesän lopulla. Keväällä on tapahtunut kylvö ja sitten tulee kesän loistava kukinta. Kaikki tähtää hedelmän kypsymiseen ja talteen korjaamiseen. Näin on myös ihmisen Jumala-suhteessa.

Tämän periaatteen toteutumista voidaan soveltaa kahdella tavalla omaan elämään. Ensinnäkin olemme itse kohteena. Jumalan sanan siemen kylvetään sydämeemme ja otamme sen vastaan. Armon auringon lämmön ja Hengen sateiden vaikutuksesta siemen itää ja alkaa kasvaa. Uskovan sydämessä vahvistuu jatkuva prosessi, jossa uudistutaan Jumalan rakkauden ylitsevuotavassa läsnäolossa. Tämä on kuin ihanaa kukinta-aikaa, jolloin rakkaussuhde Jeesukseen kukoistaa suloisesti.

Sitten seuraa hedelmän kehittyminen, muuttuminen Kristuksen kaltaisuuteen täyttä kypsymistä kohti. Pyhä Henki tekee syvälle käyvää työtä ja se johtaa rakkaussuhteen syventymiseen ja hedelmän korjaamiseen. Hedelmä on aina toisia varten, ei itse hedelmäpuuta varten. Sitten kiertokulku alkaa uudelleen. Sadonkorjuun tarkoituksena on, että tapahtuu siemenen moninkertaistuminen. Yhdessä omenassa on lukuisa määrä uusia siemeniä. Tästä tullaankin toiseen soveltamiseen. Kukin meistä uskovista on itse siemen, joka kylvetään maahan, jotta se tuottaisi satoa.

Jeesus opetti, että jollei siemen kuole, niin se jää yksin vain yhdeksi siemeneksi, joka ei pysty lisääntymään. Mutta jos se kuolee, se kantaa paljon satoa. Lisääntymisen ja moninkertaistumisen salaisuus on siinä, että suostumme kuolemaan omille haluillemme ja antautumaan Jumalan tahtoon. Kuolemaa seuraa ylösnousemus ja uuden elämän esiin murtautuminen.

Älä sinä jää yksin. Pidä huoli siitä, että sinulla on toimiva yhteys seurakunnan lähiryhmässä, jossa voit kasvaa rakkaudessa Isään ja toisiin uskoviin, siis opetuslapseudessa. Silloin voit olla myös rohkea Jeesuksen todistaja ja voittaa uusia ihmisiä hänelle. On alkanut sadonkorjuun aika. Näin kaikuu profeetallinen ääni maailmanlaajuisesti. Se tarkoittaa myös Suomea ja Helsinkiä. Sinut on kutsuttu siihen mukaan. Sinun elämäsi on tarkoitettu Jumalan vuodattaman elämän moninkertaistamiseksi. Olet
sadonkorjaaja Jumala valtakunnassa!

Seppo Pehkonen

Artikkelit