Artikkelit

POJAN SYDÄN JA VALTUUDET

Kaikki me haluamme nähdä Jumalan yliluonnollisen voiman ilmenevän palvelutyömme yhteydessä. Se edellyttää, että meillä on valtuudet toimia Jumalan valtakunnan edustajina täällä maan päällä. Valtuutus käyttää Jeesuksen nimen auktoriteettia on niillä, jotka ovat Jeesuksen opetuslapsia ja uskossa toimivat hänen tahtonsa mukaisesti.

Jeesus antoi opetuslapsilleen tehtäväksi mennä kaikkeen maail­maan ja julistaa evankeliumi kaikille luoduille. Sen yhteyteen liittyi lupaus siitä, että yliluonnollinen ihmeet, tunnusteot ja merkit seuraavat niitä, jotka uskovat. Jeesuksen nimessä on voima, joka parantaa sairaat, katkaisee synnin kahleet, vapauttaa pelon ja masennuksen piinaavasta painostuksesta, tuo ihmisille Jumalan rakkauden, ilon ja rauhan.  

Hengellinen arvovalta on seurausta siitä, että uskova elää Jeesuksen kanssa läheisessä yhteydessä. Hän on saanut ilmestyksen siitä, että Kristus itse asuu hänessä ja hän on Kristuksessa. Hän on saanut Isältä pojan sydämen niin kuin Jeesuksella oli sydän, joka rakasti Isää yli kaiken ja oli Isälle kaikessa kuuliainen.

Pojan sydän on puhdas ja hän haluaa pitää sen aina puhtaana Jeesuksen veren pudistuksen kautta, sillä vain puhdassydämiset saavat nähdä Jumalan. Se on ehyt, vakaa ja vilpitön sydän, niin ettei se ole jakautunut moneen suuntaan, vaan voi kokosydämi­sesti ja uskollisesti palvella Jumalaa.

Pojan sydän tarkoittaa, että se alkaa nähdä ja ymmärtää asioita edes hivenen verran niin kuin Isä, toisin sanoen sille tulee kykyä erottaa asioita hengen maailmassa. Pojan sydän merkitsee myös, että se saa tuntea ja kokea rakkautta ja iloa niin kuin Isä, mutta myös tuskaa ja murhetta Isän tavoin. Pojan sydän vaikuttaa sen, että sille tulee halu tehdä Isän tahto ja tehdä se mielellään täydestä sydämen halusta. 

Jeesuksella oli sydän paikallaan, kun hän palveli valtuuksin Pyhän Hengen voimassa ihmisiä. Hän oli kaikessa kuuliainen Isälle. Jeesuksen opetuslapsena myös sinä saat ottaa vastaan pojan sydämen ja elää Jeesuksen tavoin tässä maailmassa.

Artikkelit