Artikkelit

OLET KUNINKAALLISTA PAPISTOA!

Mitä tarkoitetaan kun sanotaan, että Jeesuksen seuraaja on kuninkaallista papistoa? Uudestisyntynyt uskova on Jumalan valtakunnan kansalainen, mutta että hän on kuninkaallista papistoa tuossa valtakunnassa, mitä se on? 

Kaikki lähtee siitä, että Herran omina meillä on läheinen suhde hänen kanssaan. Olemme Isän rakkaita lapsia, jotka on vapautettu ”orjuus”-mentaliteetista ja asetettu kuninkaallisen papiston asemaan. Paholainen orjuuttaa monia uskovia sairaudella, masennuksella, taloudellisilla vaikeuksilla ja myös synnillä, joka ilmenee monenlaisina riippuvuuksina. 

Uskovina meillä on vain kaksi vaihtoehtoa, joko elää orjan lailla jatkuvissa kamppailuissa tai sitten ottaa kuninkaallinen asema Jumalan valtakunnan papistona. Mitä se tarkoittaa? 

Ensinnäkin se merkitsee sitä, että annamme itsemme eläväksi uhriksi Jumalalle. Toisin sanoen kuolemme omille itsekkäille haluille ja etsimme Jumalan tahtoa rukoillen, ylistäen ja palvoen ja Sanaa tutkien. Käytännössä annamme ruumiimme Jumalan palvelemiseen julistaen evankeliumia, parantaen sairaita ja rukoillen ihmisten puolesta. Jokainen pappi on myös kutsuttu uhraamaan kymmenyksiä ja lahjoja Jumalalle. 

Siellä missä on annettu elävä uhri Jumalalle, siellä aina lankeaa tuli taivaasta. Jumala osoittaa, että hän hyväksyy uhrin, se on hänelle suloinen tuoksu. 

Toiseksi valtakunnan papistona oleminen merkitsee kuninkaallista asemaa. Jeesuksen opetuslapsella on hallintavalta pimeyden voimien yli. Koska Jeesus on oman verensä kautta voittanut Saatanan, hänen seuraajansa ovat myös voittajia. Heidän tulee ottaa tämä hallintavalta pimeyden voimien yli ja tehdä ne alamaiseksi Jumalan tarkoituksille. 

Mitä se tarkoittaa käytännössä? Käytä auktoriteettia ensin oman elämäsi suhteen. Älä tyydy keskinkertaisuuteen. Ota auktoriteetti oman kehosi sairauden suhteen. Nouse varojen puutteesi yläpuolelle. Älä jää masennuksen ja pelon vangiksi. Muista, että sinut on voideltu Pyhällä Hengellä ja sinulla on valtuudet tehdä näitä asioita. Sitten voit hallita ja vaikuttaa myös ympäristöösi. 

Olet kuninkaallista papistoa julistaaksesi Hänen suuria tekojaan. Kun uhraat ylistystä ja palvontaa, esirukousta ja anteja Jumalalle, Hengen tuli lankeaa elämäsi alttarille ja Jumalan kirkkaus tulee yllesi. 

Seppo Pehkonen 

Artikkelit