Artikkelit

KASVUN IHME MEISSÄ

 

Elämä on suurta ihmettä. Pienessä siemessä on elämä kätkettynä, kunnes se pannaan multaan kuolemaan, mutta jossa se alkaakin itää. Elämä murtautuu esiin, kun siemen saa riittävästi kosteutta ja lämpöä. Taimi kasvaa ja jossain vaiheessa puhkeaa loisteliaasti kukkaan. Sen väriloistoa ihaillaan ja sen tuoksu hivelee aisteja, mutta se ei vielä ole varsinainen päämäärä. Tulee hedelmän kehittymisen vaihe ja uusien siemenien muodostuminen. Tämä on elämän suurta lisääntymisen ihmettä.

Näin on myös hengellisessä kasvussa. Lähtökohta on uudestisyntyminen Sanan ja Hengen vaikutuksesta. Parannuksen ja uskon kautta Kristukseen on alkanut uusi elämä, jonka tulee saada kasvaa. Ensirakkauden aika on ihanaa kukinnan aikaa, jonka ei haluaisi koskaan päättyvän. Sen päämäärä on kuitenkin hedelmän kantaminen ja siementen uusi kylväminen, jolloin koittaa myös laajempi rakkauden kukinta ja moninkertaisempi hedelmän kanto.

Avainsana on kasvu meissä. Jeesuksen opetuslapsina haluamme kasvaa hänen tuntemisessaan, Sanassa ja Herran pelossa, rukouksessa ja ylistyksessä, uskossa ja rakkaudessa, viisaudessa ja voimassa, yhteydessä ja palvelemisessa. Jos annamme kasvun pysähtyä mistä syystä tahansa, on vääjäämätön tosiasia se, että hengellinen elämä meissä alkaa taantua. Sillä elämä ei tunne pysähtyneisyyttä. Jumalan elämä meissä joko kasvaa yhä suurempaan kukoistukseen tai sitten se alkaa hiipua ja kääntyy kohti kuolemaa.

Kristus-elämä meissä saa elinvoimansa hyvästä maaperästä. Hänen kuolemansa ja ylösnousemisensa on vahva perusta ja antaa meille kaiken, mitä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan. Jotta se tulee todeksi meille henkilökohtaisesti, on Jumala antanut Pyhän Hengen auttamaan ja neuvomaan. Meidän osuutemme on kuunnella häntä ja antautua hänelle jatkuvasti.

Elämä ihme toteutuu sinussa. Saat kokea mahtavia asioita Pyhän Hengen kanssa. Olet kuin siemen, joka kylvetään maahan ja joutuu kuolemaan, mutta nousee ylös uudessa voimassa ja tuottaa lisääntyvää satoa.

Seppo Pehkonen

Artikkelit