Artikkelit

Jumalan aika – sinun asenteesi!

Aika on meille jokaiselle niin tuttu käsite, ettei tule useinkaan ajatelleeksi, kuinka se virtaa joka hetki. Päivä vaihtuu toiseksi eikä eilinen enää palaa. Tunnit ja minuutit kuluvat. Aika etenee järjestyksessään.

Uusi testamentti käyttää alkukielellä kahta eri sanaa ajasta. Toinen on ‘kronos’, josta tulee ilmaisu kronologinen ajan kulku, jota edellä kuvasin. Toinen sana on ‘kairos’, joka tarkoittaa tiettyä erityistä hetkeä, jolloin Jumalan näkyttömästä maailmasta välittyy jotain erityistä yhden tai useamman ihmisen elämään. On kyse etsikkoajasta, jolloin Jumala lähestyy ja antaa mahdollisuuden tulla löydetyksi.

Jeesus vaelsi maan päällä kronos-ajassa, kuten me kaikki, mutta hänellä oli myös selkeästi lukuisia kairos-hetkiä. Yksi sellainen oli hänen toteuttamansa ensimmäinen ihmeteko. Monet tietävät, että Jeesus muutti veden viiniksi hääjuhlien yhteydessä, jonne hänet oli kutsuttu yhdessä opetulapsiensa kanssa. 

Miten tämä ihme tapahtui? Kun viini loppui kesken iloisten juhlien, tuli Jeesuksen äiti hänen luokseen ja kertoi ongelman. Jeesuksen vastaus näytti vähän tylyltä: “Mitä se minulle tai sinulle kuuluu, nainen? Minun aikani ei ole vielä tullut.” Ei ollut oikea hetki. Ihme oli kyllä tulossa, mutta ei vielä. Tyypillinen tilanne usein ihmiselle, joka on kertonut tarpeensa Jumalalle eikä silti saa välitöntä apua tilanteeseensa.

Mikä ratkaisi sen, että Jumala toteutti ihmeen nopeutetussa aikataulussa, vaikka alkuun ei vielä ollut hänen aikansa? Äidin asenne! Siinä oli kaksi tärkeää vaihetta. Ensinnäkään hän ei katkeroittanut mieltään ja alkanut syytellä Jeesusta. Hän jäi yksinkertaisesti odottamaan, ei passiivisesti vaan kunnioittavassa palvonassa.

Toiseksi Jeesuksen äiti käski palvelijoiden täyttää isot viiniastiat vedellä. Siinä on nähtävissä uskon asenne, joka nousee aidosta Jumalan ylistyksestä ja palvonnasta. Sen lisäksi palvelijoiden tuli lähteä tarjoilemaan täysistä vesiastioista. Huikea uskon teko, vaikka mitään ei vielä näkynyt. Vesi muuttui viiniksi vasta, kun sitä tarjottiin häävieraille!

Jumalan aika sinulle nopeutuu – toteutuu kiihtyvällä vauhdilla, kun sinä toimit samalla tavalla. Käännä keskittymisesi pois omasta tarpeestasi ja palvo häntä aidosti, kunnes Hänen Läsnäolonsa tulee! Silloin voit omistaa vastauksen ja toimia uskossa sen mukaisesti.

Artikkelit