Artikkelit

CITY 20 VUOTTA – JUHLAN AIKA!

Cityseurakunta on seurakuntaperhe, joka syntyi Pyhän Hengen vuodatuksen ja uudistuksen pyörteissä 1999. Sen opillisena perustana on Raamattu ja se arvostaa erityisesti Jumalan Hengen tuoretta toimintaa.

Nämä kaksi vuosikymmentä ovat pitäneet sisällään nousu- ja laskukausia. Parin kolmen ensivuoden sisällä Cityn jäsenmäärä kasvoi nopeasti lähelle sataa. Ulkoisen kasvun laannuttua tapahtui sisäistä vahvistumista, mutta sitten vaikeiden vuosien jälkeen alkoi uusi nousu vuoden 2012 paikkeilla. Nyt jäsenmäärä on jo yli sadan.

Cityseurakunta kokoontui aluksi NMKY:n juhlasalissa Kaisa-niemessä. Pian vakituinen tila saatiin vuokrattua Porvoonkadulta Alppilasta, jossa oltiin kuusi vuotta. Sitten toimittiin kolme vuotta Elämän Sana Cityn nimellä ja jumalanpalveluksen paikkana oli Autotalo Kampissa. Tämän jälkeen vuokrattiin Työpajankatu 2:sta uusi toimitila. Siinä oltiin kolme vuotta ja sitten reilut kolme vuotta Lindström talolla samalla alueella Kasatamassa. Näin oli kunnes ostettiin toimitila Yrittäjätalosta, Työpajankatu 10:stä, jonne muutettiin viime elokuussa.

Cityn perusrakenne on ollut koko ajan kuin kaksisiipinen lentokone. Toinen siipi kuvaa yhteisiä isompia kokoontumisia ja toinen pienryhmiä, joita on ympäri pääkaupunkiseutua. Pienryhmissä, joita on kutsuttu kotiryhmiksi, soluiksi, lähiryhmiksi tai opetuslapseusryhmiksi, tapahtuu rakentuminen ja yhteys rukouksen, opetuksen ja oman elämän jakamisen kautta. Niiden myötä on saatu Jeesuksen opetulapsia ja opetuslasten tekijöitä.

Voidaan kiitollisuudella todeta, että jäsenistöstä yli puolet ovat aktiivisia vastuunkantajia seurakunnassa. Kun molemmat siivet ovat vahvoja, voi seurakunta nousta korkeuksiin ja tuoda Jumalan rakkauden, voiman ja pyhyyden läsnäolon keskuuteensa ja ympäröivään maailmaan.

Vuosien aikana City on saanut kastaa useita kymmeniä uskovia, nähdä lukuisten ihmisten elämän muuttuneen, parantuneen, vapautuneen, täyttyneen Pyhällä Hengellä ja uudistuneen. Seurakunta on saanut olla varustamassa ja lähettämässä jatkuvasti uusia ihmisiä kutsumuksensa mukaiseen työhön. Kaikkiaan seurakunnan kautta on lähtenyt eteenpäin yli sata jäsentä.

Kaikesta tästä kuluu kunnia yksin Jumalalle. On suurta armoa saada olla tällaisessa työssä mukana. Siitä on nyt juhlan aika.

Seppo Pehkonen

Artikkelit