Artikkelit

AVAA SYDÄMESI ISÄN RAKKAUDELLE!

Tuhlaajapoikakertomus on yksi tunnetuimmista Jeesuksen vertauksista. Isällä oli kaksi poikaa, joita hän rakasti valtavasti ja halusi ainoastaan heidän parastaan.

Nuorimmainen pyysi isältä perintöä röyhkeästi jo ennen hänen kuolemaansa. Kun poika sai sen, hän lähti maailmalle humputtelemaan ja tuhlasi kaiken omaisuutensa eläen irstaasti. Lopulta hän palasi isän kotiin nöyrästi pyytäen anteeksi, ettei enää ollut arvollinen edes saamaan palvelijan asemaa.

Vanhempi poika sen sijaan oli isän kodissa ja noudatti tunnollisesti kaikkia isän käskyjä. Hän teki työtä niin ahkerasti, ettei hänellä ollut edes aikaa järjestää juhlia ystäviensä kanssa. Tuskin hänellä edes oli todellisia ystäviä, kun työnarkomaanina ei ollut aikaa suhteiden hoitamiseen.

Itse asiassa Jeesuksen vertauksessa oli kaksi tuhlaajapoikaa, joita kumpaakin isä rakasi suunnattomasti. Myös vanhempi poika oli kadoksissa, koska hän ei osannat avata sydäntään isän rakkaudelle. Hänen sydämensä oli täynnä katkeruutta, mikä paljastui siinä tilanteessa, kun nuorempi poika palasi kotiin ja isä järjesti sen kunniaksi suuret pidot.

Taivaan Isä on vertauksen isän kaltainen. Hän rakastaa jokaista lastaan jo luomisen perusteella, mutta erityisesti lunastuksen perusteella, kun hän osti kaikki ihmiset itselleen takaisin Jeesuksen ristin veren kautta. Isän rakkaus on ehdotonta. Emme voi tehdä mitään, jotta hän rakastaisi meitä enemmän.

Miksi sitten kaikki eivät koe tätä valtavaa rakkautta? Siksi että sydän on jollain tavalla suljettu eikä pysty ottamaan sitä vastaan. Ihminen luulee, että hänen pitää jotenkin saada itsensä muuttumaan. Se on täysin mahdotonta. Kukaan ei pysty siihen itse. Lopulta tulee seinä vastaan.

Olipa sinun tilanteesi mikä tahansa, minulla on sinulle hyvät uutiset. Isä rakastaa sinua ehdoitta, vaikka olisit kuin tuhlaajapoika etkä uskaisi edes ajatella, että isä ottaisi sinut avosylin vastaan, tai vaikka samaistuisit jotenkin vanhempaan veljeen, kun olet väsyksiin saakka yrittänyt palvella ja katkeruus kalvaa salaa mielessäsi.
Avaa sydämesi nyt Isän rakkaudelle. Anna sen vuotaa sydämesi kaikille kipeille alueille!

Seppo Pehkonen

Artikkelit