Artikkelit

Avaa sydämeni silmät!

Millaista olisi elämä, jos silmät olisivat kokonaan suljetut? Ei näkisi mitään ympärilleen. Olisi vaikea liikkua yksin, ei voisi lukea, nähdä ilmeitä, katsella ohjelmia… Elämä olisi todella vaikeaa.

Samoin on tilanne sisäisesti. Jos tämä näkökyky – sydämen silmät – on hämärtynyt, tarvitaan kipeästi sen korjautumista. Jumala haluaa antaa meille viisauden ja ilmestyksen Hengen niin, että sydämemme silmät avautuvat.

Pyhä Henki on aivan erityisesti kiinnostunut siitä, että voisimme nähdä Jeesuksen, saada ilmestyksen hänen ristinsä täytetyn työn merkityksestä. Hän haluaa, että voimme nähdä kaiken sen valtavan potentiaalin, mitä uskovalla on Jumalan lapsena, pojan asemassa.

Miten sydän voi nähdä? Se on eri asia kuin fyysinen näkeminen. Sydän voi havainnoida mielen maailmassa Jumalan sanan totuuksia, kun ne alkavat avautua, ja yleensäkin sydän voi aistia hengellisiä tilanteita ympärillään, kun Jumalan läsnäolo laskeutuu.

Sydämen silmät voivat avautua näkemään sisäisesti näyn, kun mieleen piirtyy kuva tai kuvasarja. Unien kautta myös Pyhä Henki ilmaisee Jumalan tahtoa, vaikka kaikki unet eivät toki ole hänen puhettaan. Olipa näky saatu valveilla tai unen kautta on tärkeää tulkita se oikein.

Profeetta Jesaja sai kutsumisensa yhteydessä nähdä huikean näyn siitä, kuinka Herra istui valtaistuimellaan ja kuinka hänen läsnäolonsa täytti koko temppelin. Se oli näky taivaallisesta palvonnasta ja ristin valtavasta lunastuksesta hänelle itselleen ja koko kansalle.

Mitä ensimmäiset 120 opetulasta näkivät helluntaina, kun Pyhä Henki vuodatettiin? Tuliset kielet, jotka jakautuivat heidän itse kunkin päälle!

Heidän silmänsä avautuivat näkemään, mikä on se toivo, johon heidät oli kutsuttu, ja kuinka suuri oli sen perinnön kirkkaus, joka lunastus­työn kautta kuului heille, ja kuinka äärettömän suuri oli se voima, joka tuli heidän ylleen, jotta he voivat olla Jeesuksen todistajia.

Onko sinulla näköongelmia, että näet vain osittain? Pyydä Pyhää Henkeä avaamaan sydämesi silmät, että näet selkeämmin.

Seppo Pehkonen

Artikkelit