Artikkelit

ASTU UUTEEN VAIHEESEEN!

Cityseurakunta on nyt astumassa uuteen vaiheeseen, ei vain uuden toimitilan myötä, vaan hengessä, kun valmistaudutaan sen näyn mukaiseen toimintaan.

Näky-lausekkeessa kuvataan, kuinka Cityseurakunnasta muodostuu yksi Suomen apostolisista keskuksista. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Se merkitsee panostusta vahvasti niillä viidellä strategisella alueella, joita Raamattu kuvaa Hengen palveluvirkoina ja lahjoina seurakunnalle. Seurakunnasta tulee apostolinen keskus, kun se varustaa ja valmistaa Kristuksen ruumista kaikilla näillä voitelun osa-alueilla.

Ensimmäinen strateginen panostuksen alue on rukouksen, ylistyksen ja palvonnan, profeetallisuuden ja Jumalan äänen kuulemisen alue. Se merkitsee hengellistä sodankäyntiä ja voittoa näkymättömän maailman todellisuudessa, jossa asiat ensin tapahtuvat.

Toinen strateginen panostuksen alue on evankeliointi ja sielujen voittaminen kaikin eri tavoin. Jollei ensin mainitulla alueella olla voittoisia, jää tulokset vain harvojen yksittäisten etsijöiden tavoittamiseen. Evankeliointi on tehokasta, kun sen yhteydessä ilmenee Jumalan yliluonnollinen voima.

Kolmas strateginen panostuksen alue on paimenuus. Uudet uskovat samoin kuin vanhatkin tulee tehdä Jeesuksen opetuslapsiksi. Se tarkoittaa, että heistä itsestä tulee myös opetuslasten tekijöitä. Siten he kantavat pysyvää ja lisääntyvää hedelmää, ja niin moninkertaistavat itseään.

Neljäs strateginen panostuksen alue on opettaminen. Sen tulee tapahtua kaikkeen totuuteen. Kun Sana avautuu ja se otetaan vastaan, se vaikuttaa muuttumista Kristuksen kaltaisuuteen. Siinä saadaan myös ilmestystä palvelulahjoista ja harjaannutaan niiden käyttöön.

Viides strateginen panostuksen alue on apostolisuus, joka tuo jumalallisen järjestyksen. Silloin seurakuntalaiset kasvavat kutsumuksessaan ja tulevat valtuutetuiksi ja lähetetyiksi palveluksen työhön niin lähiympäristöönsä kuin koko Suomea ja kansakuntiakin varten.

Sinut, Jumalan lapsi, on kutsuttu. Valmistaudu palvelemaan kutsumuksesi mukaisesti. Uusi vuosi 2019 vie sinut uuteen vaiheeseen suhteessasi Jumalaan!

Seppo Pehkonen

Artikkelit