Artikkelit

Apostolin sana: Yhteistyössä Jumalan kanssa!

Kuinka uskova voi olla yhteistyössä Jumalan kanssa? Eihän Jumala tarvitse ihmistä kumppanikseen tehdäkseen hänen kanssaan yhteistyötä. Jumala on suvereeni ja voi tehdä, mitä ikinä tahtoo, se on täysin selvää.

Suuressa rakkaudessaan Jumala loi ihmisen ennen kaikkea yhteyteensä, olemaan hänen kanssaan mukana siinä rakkaus­suhteessa, mikä oli Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen välillä. Sen seurausta on sitten se, että Isä ottaa meidät mukaan siihen työhön, mitä hän haluaa tehdä. Palvelutyö on siten seurausta rakkaussuhteesta.

Gideon on yksi Raamatun esimerkki ihmisestä, jonka Herra kutsui palvelijakseen. Gideon koki itsensä arvottomaksi ja mitättömäksi toimimaan Israelin vapauttajana. Mutta se ei haitannut Jumalaa, joka lupasi olla hänen kanssaan, sillä hän näki Gideonin vilpittömän sydämen.

Gideonin esimerkin pohjalta näemme kolme perusedellytystä, joiden tulee täyttyä, jotta uskovan suhde Jumalaan voi tulla ilmi yhteistyönä Jumalan kanssa. Kaksi ensimmäistä liittyy suhteen perustaan: Kristus on vanhurskautemme ja pyhyytemme. Meillä on rauha Jumalan kanssa, syntimme on otettu pois, Isä on täysin hyväksynyt meidät yhteyteen kanssaan. Olemme erotetut häntä varten.

Kolmas edellytys liittyy Pyhän Hengen voiteluun. Gideonin tapauksessa kuvataan alkukielellä sanatarkasti, että Jumala puki Gideonin ylleen. Pyhä Henki tuli siis hänen sisälleen ja saattoi käyttää häntä, kun Gideon oli antautunut hänelle kokonaan. Sitä voisi havainnollistaa hansikkaalla, joka lojuu käyttämättömänä, kunnes omistaja työntää kätensä sen sisään ja alkaa käyttää sitä. 

Juuri tästä on kyse, kun Paavali laukaisee järisyttävän totuuden: “Kristus teissä – kirkkauden toivo!”

Sinä voi olla yhteistyössä Pyhän Hengen kanssa. Varmistu, että suhteesi häneen on kunnossa, että Jeesus on Herrasi ja Jumala on Isäsi. Vaikka olisit kuinka heikko omissa silmissäsi, saat nähdä hänen tekojaan sinun kauttasi.

Artikkelit