Artikkelit

Apostolin sana: Vapaana ja vastuullisena!

Meidät uskovat on tarkoitettu elämään vapaina Jumalan yhtydessä. Raamattu sanoo: “Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.”

Kristus kuoli puolestamme, jotta saamme vapauden synnistä, sen syyllisyydestä ja häpeästä. Hän hankki meille vapauden uskonnollisesta lainalaisuudesta ja kaikesta pimeyden vallasta. Hän haluaa, että voimme elää Jumalan yhteydessä täydessä vapaudessa ilman ahdistavaa pelkoa ja että voimme elää rakastavassa yhteydessä toisiin uskoviin ilman erillisyyden tunnetta.

Yleensä ihmiset ajattelevat, että Jeesuksen työ ristillä tarkoittaa syntien anteeksi saamista. Se on valtava totuus, mutta Jumala on tehnyt paljon enemmän. Ristin työn kautta meidät on vapautettu itse synnistä ja sen seurauksista jo nyt tässä elämässä. Kun Jeesus kuoli ristillä, mekin kuolimme hänen kanssaan ja nousimme ylös yhdessä hänen kanssaan. Olemme uusia luomuksia Kristuksessa.

Vapaus on uuden elämän tunnusmerkki. Synnillä ei ole enää todellista valtaa uskovan elämään, joka on antautunut täysin Jumalalle. Hänen ei tarvitse enää yrittää miellyttää Jumalaa. Hänen yllään on jo Isän täysi mielisuosio, koska Kristus on lunastanut hänet vapaaksi lain kirouksesta. Itse asiassa meillä uskovina on auktoriteetti pimeyden voimien yli, kun olemme Kristuksessa.

Vapaus on huippu mahtavaa! Mikä on sitten meidän vastuumme? Kristuksen työ ei automaattisesti tule osaksemme. Meidän tulee ottaa se uskossa vastaan ja astua vapauteen. Saatana voi pitää meitä orjuudessa enää vain sillä alueella, jolla emme ole ottaneet uskossa vastaan ilmestystä vapaudesta. Syynä voi olla tietämättömyys tai ettei usko, että se on juuri minua varten.

Vapaus ja vastuu ovat erottamattomat. Vapaus tuo vastuun ja johtaa palvelemaan toisia rakkaudessa. Se tapahtuu yhteistyössä Pyhän Hengen kanssa. Vapautettuina voimme tehdä Jeesusen tekoja kaikkialla, minne Isä meitä johtaa. Tuomme heille Jumalan valtakunnan todellisuuden. Samalla kun palvelemme, myös luonteemme kehittyy. Joskus nimittäin joudumme tekemään asioita, jotka eivät tunnu niin mukavilta.

Vapaus kuuluu juuri sinulle. Astu vapauteen ylistämään ja palvomaan. Astu vapauteen ja vastuuseen palvelemaan armolahjoilla. Ole vapaa rakastamaan!

Artikkelit