Artikkelit

Apostolin sana: Upotettuna Rakkauteen!

Helluntai sinetöi pääsiäisen tapahtumat. Isä Jumala oli antanut lupauksen Pyhän Hengen vuodatuksesta ja sen Jeesus täytti kuolemansa, ylösnousemisensa ja taivaaseen korottamisensa jälkeen.

Jumala on rakkaus. Hän loi ihmisen yhteyteensä ja lunasti koko ihmiskunnan Poikansa verellä. Täydellisen ykseyden vakuudeksi hän lähetti Henkensä ja upotti meidät rakkauteensa. Voimme yhdessä pyhien kanssa kokea lisääntyvästi Isän rakkauden ulottuvuuksia, sen leveyttä ja pituutta, sen korkeutta ja syvyyttä. Rakkaus ei ole vain käsite vaan koettavissa olevaa todellisuutta.

Voimme nähdä rakkautta jo ihmisten välisissä suhteissa, kun se kehittyy eri vaiheissa. Kaikkein vahvin on liittosuhde, jossa sitoudutaan toiseen osapuoleen lopun elämän ajaksi. Lapsen vanhemmat esimerkiksi ovat sitoutuneet rakkauden prosessiin, kun he ovat ottaneet vastaan lapsen elämäänsä. 

Uskovan Jumala-suhde perustuu Uudessa liitossa siihen liittoon, minkä Jumala on tehnyt Poikansa kanssa. Uskova on sisällä tässä rakkausliitossa, koska Jeesus itse asuu hänessä Henkensä kautta. Jumala Isänä näkee jokaisen lapsensa täysin rakastettavana Kristuksessa huolimatta keskeneräisyydestä. 

Kun uskova saa ilmestyksen pojan asemasta ja tulee upotetuksi Isän rakkauteen, hän ei enää ole orpo, joka yrittää palvella Jumalaa. 

Palveleminen tapahtuu silloin suhteesta käsin niin, että hän haluaa olla kaikessa riippuva Isän tahdosta, vaikka ei aina ymmärrä, mitä tapahtuu. Hän alkaa tiedostaa myös toisten tarpeita ja oppii, kuinka uhrautua toisen puolesta, vaikka itse olisi tarpeessa. Siinä hänen luonnettaan kasvatetaan aikuisuuteen. Hän palvelee ilolla vapaudesta käsin ilman pakonomaisuutta. Hän oppii hallitsemaan itseään ja saa hallita myös pimeyden voimia. 

Palvellessaan Isän poika ottaa vastaan ehdotonta rakkautta ja antaa sitä jatkuvasti. Hän tuntee Isänsä sydämen ja tietää, että myös hänestä tulee isä, kun hän ensin on todella poika. Hänellä on aina täysi vapaus antautua Rakastajansa hallintaan tai olla antautumatta. Tässä on kyse liittosuhteesta, jossa tehdään valintoja sen mukaan, vahvistaako se suhdetta vai ei.

Tule upotetuksi täydelliseen Rakkauteen yhä syvemmälle ja kasva täysi-ikäisyyteen tuon rakkauden vaikutuksesta.

– Seppo

Artikkelit