Artikkelit

Apostolin sana: Tiedosta identiteettisi Kristuksessa!

Monella uskovalla on hatara käsitys todellisesta identiteetistään. Hän ei tiedä, kuka hän on ja mikä on hänen tarkoituksensa. Vaikka hän uskoo Jeesukseen, hän ei tiedä suunnatonta arvoaan ja asemaansa Jumalan lapsena. 

Paholainen hyökkää väsymättömästi kristityn identiteettiä vastaan. Sen tarkoituksena on varastaa, tappaa ja tuhota se yltäkylläinen elämä, jonka Jeesus on luvannut hänen omilleen. Raamattu osoittaa, että hän, Jeesus Kristus, joka on meissä, on suurempi kuin se, mikä on maailmassa. Siinä on uskovan identiteetti: Kristus meissä! 

On huomattava ratkaiseva ero sanojen ‘kuka’ ja ‘tehdä’ välillä. Se kuka olet, ei määrity sen perusteella, mitä teet. Kaikki saatamme tehdä virheitä ja haluamme toki toimia paremmin, mutta sinun tekosi eivät määrittele sinua, vaan asemasi Kristuksessa. Paholainen uskottelee jatkuvasti valheita, mutta niitä ei tarvitse jäädä kuuntelemaan. Paras tapa voittaa valhe on tuntea totuus ja puhua totuutta.

Puhu itsellesi oikeaa identiteettiä! Kun vihollinen haastaa: “Kuka sinä luulet olevasi, kun uskot paranemiseen?” vastaa Raamatun sanalla: “Olen Kristuksessa Jumalan vanhurskaus ja Hän on minun parantajani.” Tai kun paholainen kyseenalaistaa anteeksi­annon henkilölle, joka on loukannut sinua, vastaa viholliselle: “Olen Kristuksessa uusi luomus. Olen itse saanut kaiken anteeksi ja Kristuksessa voin antaa anteeksi koko sydämestäni sille, joka on minua loukannut.”

Mutta entä jos tilanne on täysin ylivoimainen? Näinhän oli, kun nuori Daavid kohtasi jättiläisen, jota kukaan ei ollut kyennyt voittamaan. Goljat oli röyhkeästi noussut vastustamaan Jumalan kansan taistelurivejä. Inhimillisesti Daavidilla ei ollut mitään mahdollisuuksia voittaa kaksintaistelua. Mutta hän ei lähtenyt taisteluun omassa voimassaan, vaan hän tiesi, kuka hän on Jumalassa. Sen seurauksena yksi ainoa linkokivi kaatoi Goljatin.

Ota sinä vastaan ilmestys identiteetistäsi Kristuksessa! Kun tiedostat sen, voit Daavidin tavoin juosta rohkeasti vihollistasi vastaan ja kaataa tuon jättiläisen. Voit olla täysin riippuvainen Jumalasta ja antaa yksin hänelle kaiken kunnian.

Artikkelit