Artikkelit

Apostolin sana: Täysi evankeliumi sinulle!

Evankeliumi on hyvä uutinen Kristuksesta, joka Jumalan Poikana tuli ihmiseksi, kuoli puolestamme ristillä ja nousi ylös kuolleista, jotta me voimme saada syntimme anteeksi ja pääsemme taivaiseen.

Näin evankeliumi on kuvattu kautta vuosisatojen. Tämä on itse asiassa ihmisen tarpeesta lähtevä määrittely. Ihminen on siinä keskiössä avuttomana syntisenä, joka tarvitsee pelastusta. Hän huutaa avuksi Jumalaa, tunnustaa syntisyytensä, uskoo Jeesukseen ja tulee taivaskelpoiseksi. Tähän pakettiin on sitten lisätty Uuden testamentin opetuksen mukaisesti se, että Jeesus parantaa ja täyttää Pyhällä Hengellä sekä kaiken huipentumana tulee takaisin noutamaan omansa taivaaseen. Tätä koko sisältöä ruvettiin joissain karismaattisissa liikkeissä viime vuosisadalla kutsumaan täydeksi evankeliumiksi. 

Tähän evankeliumin kuvaukseen on ehdottomasti lisättävä keskiöön Jumalan näkökulma. Hän on aina aloitteen telkijä. Hän suunnitteli pelastuksen ja teki sen mahdolliseksi. Hän vie sen myös päätökseen. Ennen kuin kukaan ihminen etsi muutosta eläänsä, Jumala etsi ihmistä ja kun sitten ihminen vastasi tähän kutsuun, Jumala itse tuli häneen asumaan. Jumala antoi myös merkityksen tälle elämälle niin, ettei se ei ole vain taivaaseen pääsyn odottamista.

Täysi evankeliumi on Jeesus Kristus itse – ei vain sanoma hänestä. Olemme yhtä hänen kanssaan niin kuin viinipuussa oleva oksa, jolla ei ole mitään elämää erillisenä. Jeesus asuu uudestisyntyneen uskovan sisimmässä, ei vain hänen kanssaan. Kaikessa miten elämme ja toimimme, on kyse Hänen elämästä meissä. Jeesus rakastaa kauttamme silloinkin, kun meistä ei ole siihen. Jeesus iloitsee meissä, vaikka olosuhteet tuntuvat kaatuvan päälle. Jeesuksen usko meissä antaa voiman kohdata maailman ihmisiä ja tuoda heille Kristus-todellisuuden vapaasti ja iloisesti.

Täysi evankeliumi virtaa sinusta, kun omistat ilmestyksen siitä, että olet uusi luomus Kristuksessa. Vanha luontosi kuoli ristillä Jeesuksen kanssa ja se haudattiin kasteessa. Sitä ei enää ole. Olet noussut ylös uuteen ylösnousemuselämään Kristuksessa. Sinulla on kokonaan uusi elämä ja se elämä on Kristuksen elämä sinussa. Sinä Hänessä ja Hän sinussa! Wau!

Elä tätä täyden evankeliumin mukaista kristityn elämää. Älä tyydy vain osaan evankeliumista.

Artikkelit