Artikkelit

Apostolin sana: Taivas maan päällä!

Pääsiäinen julistaa meille vahvasti sitä, kuinka Jumala toi taivaan maan päälle. Onko tämä todellista? Ei ainakaan siltä näytä, kun katsotaan ympärillemme.

Pandemian kurimusta ei mitenkään voi yhdistää taivaan ihanuuteen, eikä sitä voi sanoa tietenkään Venäjän julmasta hyökkäyssodasta Ukrainassa. Puhumattakaan sen seurauksena syntyneestä energiakriisistä, inflaatiosta ja ruuan hinnan valtavasta noususta. Monilla on taloudellisesti tosi tiukkaa, kun samalla on selvittävä muista arkielämän haasteista. Ei vaikuta taivaalta.

Onko siis ollenkaan mahdollista, että taivas olisi maan päällä? Kun Jeesus opetti Isä meidän -rukouksessa, että tulee rukoilla taivasta maan päälle, hän ei viitannut jonkinlaiseen haaveiluun hyvästä tulevaisuudesta. Hän tarkoitti oikeasti, että siihen rukoukseen tulee vastaus. 

Se vastaus on Pääsiäinen, kun Jumala antoi Jeesuksen uhriksi ristillä. Oman kuolemansa ja ylösnousemisensa kautta Jeesus lunasti ihmiskunnan vapaaksi synnin ja Saatanan vallasta, kaikista demonisista kirouksista ja sairauden vallasta. Hän osti ihmiset takaisin yhteyteen Isän kanssa. Siihen sisältyy kaikki taivaan siunaukset, myös talouden alueella.

Taivas ei ole pelkästään jokin hyvä paikka, johon kaivataan päästä kuoleman jälkeen. Mikä taivaasta tekee taivaan? Siellä on keskeisenä Jumalan läsnäolo täydellisesti – Jeesus, joka on Jumalan kirkkauden säteily. Taivas on Persoona, joka on jo annettu maan päälle kaikkia varten, vaikka kaikki eivät ole sitä vielä tiedostaneet.

Sinä, joka olet ottanut taivaan vastaan omaan sydämeesi, olet etuoikeutettu. Olet saanut uudestisyntyä ja kuulut Jumalan perheeseen. Taivas on tullut todelliseksi sinussa eikä se riipu ulkoisista olosuhteista, olivatpa ne kuinka vaikeat tahansa. 

Kuinka paljon taivasta voit kokea? Siihen vaikuttaa, millainen on suhteesi Jeesuksen kanssa. Kun olet syvästi Hänessä ja tulet yhteen toisten kanssa, jotka ovat myös vahvasti Hänessä, siinä yhteydessä taivaan manifestoituminen eli sen esiin tulemisen kokemus voi monin­kertaistua. Silloin voimme yhdessä viedä taivaan todellisuuden maailmalle.

Tässä on Pääsiäisen sanoma: Jeesus on voittanut pimeyden vallat ja siksi Taivas maan päällä laajenee myös sinun kauttasi.

Artikkelit