Artikkelit

Apostolin sana: Sydänten parantumisen vuosi!

Jumala haluaa, että hänen omiensa sydämet voivat muuttua hänen sydämensä mukaiseksi. Alkanut vuosi 2024 on julistettu profeetallisesti sydänten parantumisen vuodeksi.

Kun kuulin tästä, aloin kysellä asiaa Jumalalta, miten tulisi toimia.

Hän puhui minulle, ettei riitä pitää aiheesta vain yksi opetus. Se ei riitä. Päädyin siihen, että pidän kokonaisen opetussarjan aiheesta Sydämen muutos. Se toteutuu nyt Cityn Apostolisen keskuksen on-line kurssina kerran viikossa alkaen tämän kuun 15. päivä. Katso tarkemmat tiedot citykirkko.fi

Tälle vuodelle on tosi tärkeää, että huomioimme Jeesuksen viimeiset opetukset ennen kuin hänet vangittiin ja hän antautui ristin kuolemaan, voitti Saatanan ja hankki täyden pelastuksen omilleen.

Yksi näistä opetuksista oli viinipuu ja sen oksat. Jeesus itse on tuo viiniköynnös ja me uskovat olemme oksia siinä viinipuussa. Jumala on viinitarhuri. Jeesuksen opetuksesta avautuu perusta ja löytyy avaimet sille, että sydän voi muuttua. Isossa kuvassa on kyse yhteydestä Jumalan ja toinen toistemme kanssa. Siis rakkaudesta, jonka voimme kokea!

Kun Jsus sanoo, ‘Minä Olen’ viinipuu ja te olette oksat, hän ei ole vain runko, vaan koko viinipuu. Kristusta ja seurakuntaa ei voi erottaa. Viiniköynnös pursuaa ylitsevuotavaa elämää, joka kantaa hedelmää. Kun se on terve, hedelmän esiintulemista ei voi mikään pidättää. 

Viinirypäle kuvaa osuvasti veren merkitystä ja Uutta liittoa Jeesuksen veressä. Synti on otettu pois ja lunastus on loppuun suoritettu. Toisaalta viinirypäle edustaa myös Pyhän Hengen viiniä, joka tuo Jumalan elämän yltä­kylläisyyden sinulle. Olet uusi luomus Kristuksessa ja Jumalan Henki asuu sinussa. Uusi viini saa vuolaasti virrata sinun sydämestäsi. Olet yhtä hänen ja myös toisten uskovien kanssa. 

Joku saattaa tuskailla: Kunpa se olisi totta myös minun kohdallani. Kuinka voisin kokea sitä omassa elämässäni ihan oikeasti? 

Kuule, mitä Jeesus sanoo: Pysy minussa, niin minä pysyn sinussa. Mitä ikinä anot Isältä minun nimessäni, sinä saat sen. Olet oksastettu rakkauden viinipuuhun Jeesuksen haavojen kautta eikä mikään voi erottaa sinua Jumalan valtavasta rakkaudesta. Kun rakkaus oli saanut vallata opetulapset, Jumalan Henki tulvi heidän ylleen helluntaina niin vahvasti, että jotkut tarkkailijat luulivat heidän olevan humalassa. 

Sinä voit antautua Isän rakkaudelle ja yhteydelle toisten kanssa. Voit suostua siihen, että sydämesi saa muuttua. Siunausta alkaneelle uudelle vuodelle!

Seppo Pehkonen

PS. Katso aiheesta tarkemmin Cityn viikkojuhlan opetuksessa 6.1.2024

Artikkelit