Artikkelit

Apostolin sana: Kunnioitus kohdalleen!

Kunnioituksen puute on yksi suuri ongelma. Jumala haluaa asettaa sen kohdalleen seurakunnassaan ja valtakunnassaan, työyhteisöissä ja perheessä, sekä koko yhteis­kunnassa.

Kunnioituksen kautta taivaan siunaus voi virrata maan päällä. Kun kunnioitamme Jumalan palvelijaa, otamme vastaan hänet ja tulemme osalliseksi hänen voitelustaan. Tämä ei koske vain apostoleja, profeettoja, evankelistoja, paimenia ja opettajia, vaan myös ketä tahansa Jumalan palvelijaa.

Kunnioituksen alkuperä on Jumalassa. Ensimmäinen henkilö, jota Jumala kunnioittaa, on hän itse. Isä kunnioittaa Poikaa ja Poika Pyhää Henkeä. Vastaavasti toimivat toisiaan kohtaan kaikki kolme jumaluuden persoonaan. Siinä on mallia meille kaikille. Kun Jumala kunnioittaa itseään, se tarkoittaa, että hän vahvistaa Sanansa. Mitä ikinä hän lupaa, sen hän täyttää.

Kunnioitus lähtee siitä, että rakastan ja kunnioitan Jumalaa yli kaiken. Sen jälkeen tulee itseni ja toisten ihmisten kunnioitus. Kunnioituksesta tulee saada ilmestys Pyhän Hengen kautta, jotta voi toimia sen mukaisesti. Kunnioitus osoittaa, mitä ihminen ajattelee Jumalasta, kuinka paljon hän arvostaa Jumalaa, itseään ja toisia. Kun arvostat itseäsi, pidät sanasi ja tiedät omat rajasi.

Kun sinulla on ilmestys Jumalalta, kunnioitat häntä. Näet hänet lähteenäsi kaikessa. Vastaavasti näet luonnolliset vanhempasi, jotka ovat olleet sinulle kasvualusta. Kunnioitat heitä. Samoin arvostat hengellisiä vanhempiasi, jotka ovat auttaneet ja auttavat sinua kehityksessäsi Kristuksen tuntemisessa.

Kunnioitusta ei koskaan vaadita. Se annetaan vapaaehtoisesti, kun tiedostetaan Jumalan palvelijassa vaikuttava armo, joka hänestä välittyy. Kunnioitus on vastavuoroista. Jumala itse sanoo: “Minä kunnioitan niitä, jotka minua kunnioittavat.” Sama pätee ihmisten suhteen. 

Kunnioitus on käsinkosketeltavaa. Se näkyy ja on jotain kosketeltavissa olevaa – ei vain sanoja. Lahjan antaminen on korkein ilmaisu kunnioituksesta, kun se tulee sydämestä. Maria vuodatti Jeesuksen ylle kallisarvoisen voiteen ja se avasi taivaan, niin että koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua.

Ota vastaan ilmestys kunnioituksesta ja aseta se omalta osaltasi kohdalleen.

Artikkelit