Artikkelit

Apostolin sana: Kirkastettu seurakunta – maailman ainoa toivo!

Olen tuonut esiin opetuksessa kerran kuukaudessa Cityn perusarvoja kohta jo vuoden ajan ja kuvannut sitä kulttuuria, millaisessa ilmapiirissä haluamme elää ja toimia, jotta taivas voi tulla maan päälle.

Nyt viimeksi selvitin sitä, millaiseksi Jumala on tarkoittanut oman seura­kuntansa täällä maan päällä. Sen tulee olla täynnä kirkkautta, jotta se voi loistaa sitä maailmalle. Seurakunta ei ole kirkastettu vasta sitten, kun Jeesus on tullut takaisin ja noutanut sen luokseen. Seurakunta on tarkoitettu jo nyt olemaan Jumalan kirkkaus.

Seurakunnan autuas toivo on kyllä Jeesuksen toinen tulemus, mutta se ei ole maailman toivo. Maailma menee kohti synkkenevää pimeyttä. Sen ainoa toivo on seurakunta, joka on täynnä Jumalan kirkkautta.

Millainen on kirkastettu seurakunta? Uusi testamentti käyttää kahta keskeistä vertauskuvaa. Toisaalta seurakunta on Kristuksen morsian ja toisaalta Kristuksen ruumis. Molemmat kuvaavat hienolla tavalla sitä, kuinka seurakunta loistaa Jumalan kirkkautta maailmalle.

Seurakunta morsiamena kuvaa puhtautta ja pyhyyttä, vailla tahraa ja ryppyä, täysin rakastuneena Kuningas Jeesukseen, joka tulee noutamaan oman morsiamensa. Karitsan häät ovat tulossa ja morsian on laittautunut valmiiksi niitä varten. Sulhasen ja morsiamen välinen suhde on intiimi rakkaussuhde, joka kehittyy sitä syvemmäksi, mitä enemmän opimme tuntemaan häntä ja toisiamme.

Jeesuksen opetuksen mukaan me olemme maailman valo jo pelkällä olemisella. Mutta samalla seurakuntana olemme myös Kristuksen ruumiis, joka kuvaa toimintaa, liikkeellelähtöä ja tehtävää, joka meillä yhdessä on. Ruumiissa on erilaisia jäseniä, joilla kullakin on oma tärkeä tehtävänsä. Ne tarvitsevat toisiaan ja ovat elimellisessä yhteydessä toisiinsa. 

Erillisinä ruumiin jäsenet olisivat avuttomia ja kuolisivat pois. Ne olisivat kuin Hesekielin näkemät hajallaan olevat kuivat luut. Mutta kun profeetta puhui Jumalan Henkeä niiden ylle, irralliset kuivat luut alkoivat liikkua ja lähentyä toisiinsa. Niihin kasvoi vähitellen jänteet ja liha, päälle nahka. Lopulta niihin tuli elämä. Ruumis nousi jaloilleen ja siinä oli kokonainen armeija, joka lähti liikkeelle.

Mahtavat kaksi kuvaa seurakunnasta Kristuksen voideltuna ruumiina ja umpirakastuneena morsiamena osoittavat, kuinka kirkastettu seurakunta on todella maailman ainoa toivo. Ole sinä osana tällaista yhteisöä!

Artikkelit