Artikkelit

Apostolin sana: Keskity Jumalan läsnäoloon!

Mikä on jalkapallo-ottelussa kaiken keskipisteenä? Onko se joku tähtipelaajista, joka onnistuu tekemään maaleja, vai maalivahti, joka pystyy huippusuorituksiin torjuessaan vastustajan yrityksiä saada maali aikaiseksi, vai kenties valmentaja, joka on pitkä­jännitteisesti varustanut joukkuettaan ratkaisevaan peliin?

Kaikki nuo ovat välttämättömiä onnistumisen kannalta, mutta kaiken keskipisteenä on silti itse jalkapallo, miten se liikkuu kentällä ja miten se saadaan vastustajan maaliin. Jokainen pelaaja etsii paikkansa sen mukaan, missä pallo kulkee ja on osaltaan vaikuttamassa pelin lopputulokseen.

Tämä kuvaa hyvin toista perusarvoa Jumalan valtakunnassa ja samalla meillä Cityn perheyhteydessä. Määrittelemme sen näin: Kaikessa tulee keskittyä Jumalan läsnäoloon. Haluamme nähdä taivaan kulttuurin tulevan alas keskuuteemme niin, että voimme sen myös kokea henkilökohtaisesti ja yhteisesti.

Israelin muinainen kuningas Daavid oli Jumalan mielen mukainen mies. Hänellä oli jatkuvasti syvä kaipaus saada asua

Herran huoneessa kaikkina elämänsä päivinä ja katsella Herran ihanuutta ja palvoa häntä lakkaamatta. Hän eli kuitenkin Vanhan liiton aikana, jolloin oli vain tietty paikka, jossa Jumalan läsnäolo oli pysyvästi. 

Me tämän päivän kristityt elämme Uudessa liitossa ja olemme paremmassa asemassa! Herran läsnäolo on koko ajan meissä ja meidän kanssamme, koska olemme uusia luomuksia hänessä.

Mitä keskittyminen Jumalan läsnäoloon tarkoittaa meille? Se on ennen kaikkea Jumalan palvomista ja palvelemista. Silloin alat liikkua yhä enemmän siihen suuntaan, että palvot häntä syvällä kunnioituksella ja iloisella intohimolla. 

Samalla tulet tietoisiksi, että Jumala nauttii palvonnastasi ja siinä tulee koettavaksi myös hänen läsnäolonsa. Silloin täytyt hänestä yhä enenmmän niin, että tulet ylitsevuotavaksi, ja se juuri koituu siunaukseksi niille, jotka ovat tekemisissä kanssasi.

Keskity siis Jumalan läsnäoloon ja tee siitä elämäntapa. Laita vaikka alkuun muistilappuja sopiviin paikkoihin, joissa näet kehotuksen monta kertaa päivässä. Missä tahansa liikutkin, palvele ihmisiä Jumalan läsnäolossa kuin Jeesus. 

Artikkelit