Artikkelit

Apostolin sana: Kenen kuva sinussa on?

Jeesus kysyi kerran fariseuksilta, jotka kiusasivat häntä kysellen verojen maksamisesta, kenen kuva denarissa oli? Heidän vastaus kuului: Keisarin kuva. Jeesus sanoi sitten, että tuli antaa keisarille, mikä on keisarin ja Jumalalle, mikä on Jumalan.

Kysymykseni kuuluu nyt sinulle, kenen kuva sinussa on? Et ole vain isäsi ja äitisi kuva, et opettajasi tai työnantajasi kuva, tai kunnioittamasi ja ihailemasi ihmisen kuva, jollaiseksi haluaisit kovasti tulla.

Jumala loi sinut omaksi kuvakseen. Millainen se on? Jumalan luomistyö oli kaikin puolin sangen hyvä, siinä ei ollut mitään pahaa. Jumala loi ihmisen, koska Jumala on rakkaus ja hän halusi ilmaista rakkautensa. Niinpä ihminen sai kyvyn ymmärtää ja tuntea niin kuin Jumala, hän sai myös kyvyn tehdä vapaasti valintoja ja olla siitä myös vastuullinen. Kaikki tämä, jotta ihminen voisi olla läheisessä yhteydessä Jumalan kanssa.

Tämä idylli rikkoutui, kun paholainen tuli Eedenin paratiisiin ja sai Aadamin lankeamaan syntiin. Sen seurauksena synti ja kirous tuli maailmaan. Suuressa rakkaudessaan Jumala lupasi ihmiselle sovituksen ja lunastuksen Jeesuksen ristin työn kautta, jotta hän voi päästä jälleen yhteyteen Jumalan kanssa.

Synnin alkuperästä on laajalti vallalla vääristynyt perisyntioppi, jonka mukaan ihminen perii syntyessään Aadamilta syntisen luonteen ja halun syntiin, ikään kuin se olisi valmiina meissä jo sikiämisestä lähtien. Raamatun mukaan Aadam kyllä päästi synnin ja kuoleman hallitsemaan maailmaan ja se alkoi vaikuttaa meissä jo kohdussa. Jos ihmisalku, jonka Jumala on luonut, kuolee ennen ymmärtävään ikään tulemista, hän palaa takaisin Isän luo Jeesuksen ristin työ perusteella. Hänellä ei ole valmiiksi syntistä luonnetta, joka merkitsisi ikuista eroa Jumalasta. 

Pelastusta, syntien anteeksi saamista ja vapautusta synnin vallasta tarvitsemme me kaikki, jotka olemme tietoisesti eläneet kapinassa ja erossa Jumalasta. Silloin uudestisyntymisen kautta yhteys Jumalaan palautuu alkuperäisasetukseen ja Jumalan kuva kirkastuu meissä.

Uskon kautta Jeesukseen sinä olet Jumalan kuva. Kristus sinussa merkitsee, että Isä, Poika ja Pyhä Henki asuu sinussa. Ole niin täynnä Jumalan rakkautta, että se vuotaa sinusta ylitse siunaukseksi toisille!

Artikkelit