Artikkelit

Apostolin sana: Juo ehtymättämästä ilon lähteestä!

Iloinen olemus on puoleensavetävä. Sanotaan, että iloinen sydän kaunistaa kasvot. Totta! Kristittyinä meillä on kaikki mahdollisuudet elää todeksi elämää, joka on täynnä taivaallista iloa. Eikä se perustu helppoihin olosuhteisiin.

Kuinka iloinen sydän on mahdollista saada? Uusi testamentti osoittaa, että ensimmäiset opetuslapset täyttyivät Helluntaina Pyhällä Hengellä niin, että ilo tulvi heidän olemuksestaan. Heidän luultiin jopa juopuneen viinistä, niin haltioissaan he olivat Kristuksesta, joka oli täyttänyt lupauksensa. Sitten myöhemmin kuvataan, kuinka he uudelleen useita kertoja täyttyivät vastustuksen ja vainojenkin keskellä. 

Mikä sai tämän kaiken tapahtumaan? Oliko se seurausta siitä, että he olivat odottaneet rukoillen ja Sanaa tutkien 10 päivää? Olivatko he selvittäneet keskinäiset erimielisyytensä ja riittävästi pyhittäytyneet niin, että olivat luovuttaneet elämänsä kaikki osa-alueet Herralle? Oliko heidän uskonsa taso noussut tarpeeksi korkealle, että he olivat valmiit Hengen vuodatukseen? 

Jumalan sana ei osoita tällaista tietä. Uskovan ei tarvitse itse jotenkin yrittää saada aikaan, että Jumalan siunaus tulisi hänen osakseen. Ilolla täyttyminen perustuu täysin Jumalan armon ilmestymiseen ilman mitään omia ansioita. Se puolestaan on seurausta siitä, että Jumala on rakkaus. Hän antoi Poikansa Jeesuksen ristillä kuolemaan kaikkien ihmisten syntien tähden, jotta saamme syntimme anteeksi.

Rakkaus meni vielä pitemmälle. Hän ei vain anna syntejämme anteeksi ja puhdista sydäntämme omalla verrellään, vaan hän kuolemansa ja ylösnousemisensa kautta otti pois syntiluotomme ja lahjoitti meille oman vanhurskautensa. Sen kautta olemme Jumalan silmissä yhtä pyhiä ja täydellisiä kuin Jeesus. Itse asiassa olemme yhtä Kristuksen kanssa – Hän minussa ja minä Hänessä – erottamattomasti kuin siiamilaiset kaksoset. Pyhä Henki vahvistaa tämän todellisuuden.

Se että kristitty täyttyy Pyhällä Hengellä ja ilolla on kokemus, joka on seurausta siitä, että hän on jo yhdistetty Kristuksen kanssa. Kun hän saa ilmestyksen tästä, hän saa täyttyä yhä uudelleen sanoinkuvaamattomalla ja kirkastuneella ilolla, joka ei riipu ulkoisista olosuhteista, vaikka sitten olisi vankilassa niin kuin Paavali. Hän kehotti sieltä: “Olkaa aina iloiset!” 

Pyhä Henki on ehtymätön ilon lähde sinun sisimmässäsi, josta saat juoda päivittäin yhä uudelleen.

Artikkelit