Artikkelit

Apostolin sana: Jumalan läsnäolon kirkkaus sinussa!

Tiesitkö, että ihminen on tehty Jumalan kirkkautta varten, joka hänelle annettiin jo luomisen yhteydessä. Kirkkaus kuvaa Jumalan olemuksen todellisuutta, kaikkia sen eri puolia kuin sateenkaaressa värit: rakkaus, ilo, rauha, pyhyys, voima, viisaus…

Lankeemuksen yhteydessä ihminen menetti Jumalan kirkkauden. Lunastuksen kautta se palautettiin ja synti otettiin pois kaikkine kirouksineen. Jokainen, joka uskoo Jeesukseen, uudesti­syntyy Jumalan lapseksi ja saa takaisin Jumalan kirkkauden. Jumala itse tulee asumaan häneen. Se ei ole vain teologinen konsepti vaan todellisuutta, joka voidaan kokea. 

Kertomus Jeesuksesta kolmen opetuslapsensa kanssa kirkastus­vuorella on puhutellut minua viime aikoina voimakkaasti. Tästä pidin opetuksen viime kerran Viikkojuhlassa. Se mitä vuorella tapahtui, oli ratkaisevaa siihen nähden, mitä he kohtasivat sieltä tullassaan alas. Ensin he kuuntelivat Jumalan puhetta ja sitten vapauttivat kahleissa olleen pojan.

Nuo kolme opetuslasta olivat aivan haltioissaan ilmestyksestä vuorella ja olisivat halunneet rakentaan sinne kolme majaa ja viipyä siellä pitkään Jumalan koko kolminaisuuden ollessa läsnä. Heillä oli syvä halu palvoa Jeesusta pyhässä kunnioituksessa kasvoillaan maassa.

Mitä kirkastusvuoren tapahtuma opettaa? Jumalan kirkkauden läsnäolossa taivas avautuu ja kuullaan Jumalan puhetta. Itse asiassa on kyse ennen kaikkea sydämen avautumisesta sille todellisuudelle, että Kristus asuu sinussa, Jumalan kirkkaus tulee esiin sinusta. Hän voi kyllä ilmestyä fyysisesti ylösnouseessa ruumiissaan, mutta tavallisimmin hän puhuu omilleen heissä asuvan Pyhän Hengen kautta. 

Jokainen uskova voi sydämessään kuulla Jumalan puhetta. Hänen läsnäolonsa voima lisääntyy “sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa”. Kun viivyt Jumalan kirkkauden läsnäolossa, anna nälkäsi ja janosi Jumalan puoleen kasvaa. Suostu siihen, että Pyhä Henki saa käsitellä sydämesi kipualueet.

Sitten voit kohdata arjen haasteet. Sydämen uskosi kasvaa niin, ettet jää murehtimaan jättimäisiä vuoria, vaan voit käskeä niiden väistyä. Sinulla on auktoriteetti palvella ihmisiä rakkaudella ja voimalla, joka tulee suhteestasi Jeesuksen kanssa.

– Seppo

Artikkelit