Artikkelit

Apostolin sana: Intohimoinen rakkaus!

Mikä on se luova voima, joka vaikuttaa kaiken ihailtavan taiteen, kaiken koskettavan musiikin, kaiken loistavan kirjallisen ilmaisun tai minkä muun tahansa erinomaisen suorituksen taustalla? Intohimo!

Mitään suurta ei ole elämässä koskaan saavutettu ilman kiihkeää sisäistä innostusta. Intohimo on voimakas halu, sisäinen palo ja hehku, joka saa mahdottoman tuntuisen asian muuttumaan mahdolliseksi. Intohimo antaa syyn nousta aamulla ja lähteä liikkeelle ajatuksella, että tänään voin tehdä jotain merkittävää. Ilman intohimoa elämä on ikävystyttävän yksitoikkoista.

Jumala loi ihmisen sellaiseksi, jolla on intohimoista halua johonkin. Se mobilisoi armeijat taistelemaan. Se saa tutkimus­matkailijat lähtemään tuntemattomille alueille. Se laittaa tiede­miehet painimaan yömyöhään uusien ratkaisujen löytämiseksi. Näin on myös suhteessa Jumalaan. 

Meidät on tarkoitettu intohimoisesti rakastamaan Jumalaa. Jeesukselta kysyttiin kerran: Mikä on kaikkein tärkein asia Raamatussa? Vastaus ei ollut lähetyskäskyn toteuttaminen, vaan rakkaus Jumalaan. Sen tulee tapahtua kaikesta sydämestä, sielusta ja voimasta. Millään muulla ei ole niin suurta merkitystä. Intohimoinen rakkaus Jumalaan on ensisijainen.

Jumala ei halua, että rakastamme häntä puolisydämisesti. Hän haluaa, että rukoilemme ja ylistämme, etsimme ja palvelemme häntä intohimoisella rakkaudella. Hän haluaa, että kehitämme suhdetta häneen palavalla sydämellä, emme nynnyile sen suhteen, vaan annamme siihen kaiken, mitä meillä on.

Entä jos ei ole tällaista rakkautta? Intohimoisen rakkauden alku­lähde ei ole ihmisessä itsessään vaan Jumalassa. Hän rakasti sinua jo ennen aikojen alkua ja tarkoitti sinut yhteyteensä. Palavassa rakkaudessaan hän loi sinut oman kuvansa kaltaiseksi ja lunasti sinut Poikansa verellä. Kaiken sinetiksi hän antoi Pyhän Hengen sisimpääsi, jotta voit olla varma yhteydestäsi Jumalaan.

Jumala rakastaa sinua ehdottomalla rakkaudellaan niin, että hän jahtaa sinua saadakseen sinun sydämesi avautumaan hänelle. Sinun rakkautesi häntä kohtaan on aina vastarakkautta siihen, kuinka hän on intohimoisesti sinun perääsi.

Avaudu nyt tälle täydelliselle rakkaudelle. Anna Hänen intohimonsa tarttua sinuun!

Artikkelit