Artikkelit

Apostolin sana: Iloinen identiteetti Kristuksessa!

Jeesus on tullut tuomaan meille yltäkylläisen elämän, joka on täynnä iloa ja tarkoitusta. Miksi sitten ei näin ole kaikkien kohdalla? 

Monella uskovalla on hatara käsitys todellisesta identiteetistään. Hän ei tiedä, kuka hän on ja mikä on hänen tarkoituksensa. Vaikka hän uskoo Jeesukseen, hän ei tiedosta suurta arvoaan ja asemaansa Jumalan lapsena.

Jumala ei ole tarkoittanut elämää surkeaksi ja masentavaksi. Sen saa aikaan vihollinen. Paholainen hyökkää väsymättömästi kristityn identiteettiä vastaan. Sen tarkoituksena on varastaa, tappaa ja tuhota se yltäkylläinen elämä, jonka Jeesus on antanut omilleen.

Raamattu osoittaa, että hän, Jeesus Kristus, joka on meissä, on suurempi kuin se, mikä on maailmassa. Siinä on identiteettimme – Kristus meissä! 

Mitä tämä tarkoittaa? Identiteettisi, kuka olet, ei määrity sen perusteella, mitä teet. Kaikki saatamme joskus tehdä virheitä ja epäonnistua. Haluamme toki toimia paremmin, mutta tekomme eivät määrittele meitä, keitä olemme, vaan asemamme Herrassa. Paholainen uskottelee meille jatkuvasti valheita, mutta niitä ei tarvitse jäädä kuuntelemaan. Paras tapa voittaa valhe on tuntea totuus ja puhua totuutta.

Puhu itsellesi oikeaa identiteettiä! Kun vihollinen haastaa: “Kuka sinä luulet olevasi, kun uskot paranemiseen?” vastaa Raamatun sanalla: “Olen Kristuksessa Jumalan vanhurskaus ja Hän on minun parantajani.” 

Uusina luomuksina meillä on monta syytä iloon. Pelastuksen ilo on kaiken lähtökohta, kun tiedämme, että synnit on saatu anteeksi ja kuulumme kuninkaalliseen perheeseen. Kristuksen kanssaperillisinä meille kuuluvat kaikki Jumalan lupaukset. Pyhä Henki asuu meissä ja on voiteluna vuodatettu yllemme. Tämä merkitsee ylitsevuotavaa iloa, joka virtaa kauttamme ja siunaa myös toisia.

Kyse ei ole ulkoisista tekemisistä tai olosuhteista, vaan Herrasta itsestään. Isän kasvojen edessä on yltäkylläinen ilo! Voit aina iloita Herrassa. Iloinen identiteetti perustuu siihen, kuka olet Kristuksessa.

Artikkelit