Artikkelit

Apostolin sana: Herätyksen tuli!

Moni ajattelee, että herätys on Jumalan liikehdintää suuressa mittakaavassa. Näin asia onkin. Jumala on koskettanut menneinä aikakausina kokonaisia kansakuntia, tuhannet ja tuhannet ovat kääntyneet Jumalan puoleen.

Kun kuulemme kertomuksia suurista herätyksistä, ne innoittavat meitä, että Jumala on sama Jumala ja voi ilmestyä vielä nytkin. Hän ei halua vain joskus vierailla luonamme ja antaa todistusta siitä, että hän on todellinen. Hän haluaa tulla pysyvästi asumaan keskuuteemme. 

Mikä on eri herätyksien varsinainen olemus? Herääminen alkaa omasta sydämestä. On kyse henkilökohtaisesta suhteesta Jumalan kanssa – Kristus meissä. Ilmestys tästä on ratkaisevaa ja siinä meidän tulee jatkuvasti edistyä. Jos tänään emme ole lähempänä Herraa kuin koskaan aikaisemmin, juuri silloin tarvitsemme heräämistä! 

Herätys on olemukseltaan sitä, kun Jumala tulee alas ja ilmaisee oman kirkkautensa. Se merkitsee avointa taivasta maan päällä. Sydän alkaa palaa hänen intohimoisesta rakkaudestaan, jota hän vuodattaa sydämiimme. Hänen läsnäolonsa hehkuvassa tulessa ei voi jäädä välinpitämättömäksi. Siinä tulemme myös ladatuiksi hänen voimallaan.

Millaista on elää herätyksen keskellä? Apostolien tekojen kirja Uudessa testamentissa kertoo innoittavasti alkuseurakunnan synnystä ja herätyksen tulen leviämisestä silloiseen maailmaan. Julistusta Jeesuksen rististä ja ylösnousemuksesta seurasi ihmeet ja tunnusteot. Herra lisäsi uskovien yhteyteen joka päivä niitä, jotka pelastuivat. He vahvistuivat Kristuksen tuntemisessa ja saivat aikaan räjähdysmäisen kasvun.

Tulta taivaasta nähtiin jo Vanhan liiton aikana, kun profeetta Elia haastoi epäjumalanpalvojat taisteluun. Todellinen Jumala olisi se, joka vastaisi tulella. Baalin profeetat epäonnistuivat surkeasti, kun he yrittivät tuntitolkulla saada tulta syttymään alttarille. Elia sen sijaan rukoili yksinkertaisesti luottaen Jumalaan ja tuli lankesi taivaasta. Koko kansa sai todistuksen siitä, että Herra on Jumala.

Pyhä Henki ravistelee meitä nyt voimakkaasti hereille. Kunnosta  rikkinäinen Jumalan kohtaamisen alttari sisimmässäsi. Anna suhteesi Herraan nousta uudelle tasolle. Ole sinä tämän ajan Elia, joka saa taivaan tulen syttymään ympärillään!

Artikkelit