Artikkelit

Apostolin sana: Ääretön Jumala sinussa!

Jumalan suuruutta on verrattu valtamereen, jossa on vettä silmin­kantamattomiin. Siitä riittää ammentaa loputtomiin jokaiselle, joka on tullut sen äärelle.

Ajatellaanpa toisinpäin. Mitä jos yritettäisiin laittaa valtamerta johonkin asiaan? Järjestön ajatus! Ei niin suurta astiaa löytyisi koko maailmasta. Mutta juuri näin on tapahtunut, kun valtava Jumala on tuonut läsnäolonsa uskovien sisimpään. Ääretön on tullut äärelliseen asumaan. Hän on tullut ensin itseämme varten ja sitten kauttamme toisia varten.

Jumala tarkoitti alun perin ihmisen sellaiseen yhteyteen kanssaan, jossa hänen läsnäolonsa ihanasti vallitsee. Vaikka synti tuli väliin, niin siihenkin Jumalalla oli ratkaisu. Hän lähetti oman Poikansa, joka tuli ihmiseksi ja otti synnin pois ja teki mahdolliseksi ihmisen palata takaisin Jumalan yhteyteen. Vakuudeksi hän lähetti vielä Pyhän Hengen asumaan hänen omissaan ja tuomaan Jumalan läsnäolon koettavaksi todellisuudeksi.

Jumalan valtava hyvyys on tarjolla kaikkia varten. Hän ilmaisee itsensä Sanansa ja läsnäolonsa kautta ja siinä tapahtuu upeita asioita: Syyllinen saa syntinsä anteeksi ja vapautuu synnin vallasta, sairauden taakoittama saa kokea parantumisen, haavoitettu sydän eheytymisen, omiin yrityksiin väsynyt uuden voiman ja rohkeuden palvella Jumalaa… muutamia siunauksia mainitakseni.

Kaiken lähtökohta on siinä, että Jumala itse ikävöi läheisyyttä jokaisen ihmisen kanssa. Siinä on hänen sydämensä. Hän kaipaa yhteyttä. Jumala haluaa rakkaudessaan ja voimassaan tulla asumaan sisimpäämme. Kristus meissä! Hänen läsnäolonsa valtaa itsemme ja kulkee kanssamme, minne ikinä liikumme, ja tuo taivaan maan päälle.

Siksi kristityn keskeisin tehtävä on oppia pitämään huolta siitä, että Kristus hänessä on todella kaiken keskus. Silloin hän voi menestyä siinä, mihin Jumala on hänet tarkoittanut. Eikä tarvitse joutua vihollisen valheiden pettämäksi, sillä uskoville on annettu auktoriteetti kaikkia pimeyden voimia vastaan. Koko jumaluuden täyteys on meitä varten, jotta voimme tuoda ympärillemme pelastuksen ilon ja vapauden.

Kristuksen ristin kautta juuri sinulle on raivattu tie auki päästä suoraan Jumalan läsnäoloon. Sinä astut uskon kautta sisälle Jumalaan ja Ääretön tulee sinun sisimpääsi!

Artikkelit