Artikkelit

AARRE SAVIASTIOISSA!

Lasten kanssa on hauskaa leikkiä aarteen etsintää. Kun se löytyy, riemu on suuri. Ei silloin astiaan kiinnitetä erityistä huomiota vaan sen sisältöön. Millainen onkaan aarre siinä astiassa!

Samoin on suhteemme Jumalaan. Me ihmisinä ja uskovina, jopa Jumalan palvelijoina, pohdimme turhan paljon astian ulkoista muotoa ja kokoa, miltä se näyttää ja miten sitä voisi parantaa. Jumala on ennen kaikkea kiinnostunut, mitä siellä on sisällä, onko se puhdistettu, millä se on täytetty.

Kun Jumala aikoinaan kutsui Gideonin Israelin vapauttajaksi midianilaisten vallan alta, hän joutui tyhjentämään hänet omasta voimastaan ja avuttomuudestaan. Hän sai kohdata Jumalan armon, tulla erotetuksi Jumalalle ja tulla voidelluksi Jumalan Hengellä edessä olevaa tehtävää varten.

Taisteluun Gideonin sotureiden tuli ottaa mukaansa soofar-torvi ja saviruukku, jossa oli tulisoihtu. Ratkaisevalla hetkellä puhallettiin torviin ja murskattiin ruukut. Silloin Herra käänsi midianilaisten miekat toisiaan vastaan ja Gideon joukkoineen sai täyden voiton.

Jokainen uskova Jumalan lapsena on tarkoitettu astiaksi jaloa käyttöä varten. Jumala on kutsunut ja laittanut omiinsa suunnattoman aarteen. Kristus itse on tullut asumaan heidän sisimpäänsä. Voitto pimeyden valloista on jo saatu ristin ja ylösnousemuksen kautta.

Jumalan lapsi on siksi saanut syntinsä anteeksi ja on parannettu Jeesuksen haavojen kautta. Hän on saanut astua vapauteen synnin ja lihan vallasta. Hän tietää asemansa Kristuksessa ja toimii siitä käsin. Kaiken vakuudeksi Herra on antanut Pyhän Henkensä ja voidellut omansa Hengellään, jotta he voivat täyttää kutsunsa.

Sinä olet saviastia, jossa on valtava aarre. Olet itsessäsi tosin heikko, mutta sinussa on Jumalan suunnattoman suuri voima – Kristus sinussa! Puhalla soofar-torveen ja julista rohkeasti evankeliumia. Tee se murtuneesta sydämestä käsin, niin että Jumalan rakkauden tuli saa kauttasi kosket-
taa ihmisiä lähelläsi.

Tee siitä elämäntapa henkilökohtaisessa elämässäsi, mutta myös yhdessä toisten kanssa seurakunnassa. Anna taivaallisen aarteen tulla löydetyksi kauttasi.

-Seppo Pehkonen

Artikkelit