Artikkelit

Ylistyksen vastuuhenkilöksi Kirsi Nieminen 

Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla. Tämän vahvistaa raamattukin Saarnaajan kirjan kolmannessa luvussa. On ihanaa ja rohkaisevaa palata Cityn ylistysvastuuseen tietäen, että Isä on jo etukäteen valmistellut asiat. Hänen johdatuksessaan on turvallista kulkea. 

Mitä ajattelen ylistyksestä? Ylistyksessä ei ole kyse vain laulujen laulamisesta. Ylistys ei ole vain musiikkia ja laulua, vaan se on syvää hengen yhteyttä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen kanssa. Ylistyksessä korotamme, palvomme ja osoitamme rakkautta Häntä kohtaan kaikesta siitä, kuka Hän on ja mitä Hän on tehnyt. Jeesus kuoli puolestamme sovittaen kaikki syntimme ja sairautemme. Tämän lisäksi Hän johdatti meidät tuntemaan Isän ja avasi tien Hänen luokseen. Eikö tässä jo ole syytä ylistää Häntä, luojaamme ja elämän antajaa? 

Tarvittaessa voimme muistuttaa sieluamme Daavidin sanoin: ”Kiitä Herraa, minun sieluni, ja kaikki, mitä minussa on, hänen pyhää nimeänsä. Kiitä Herraa, minun sieluni, äläkä unhota, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt, hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi, joka lunastaa sinun henkesi tuonelasta ja kruunaa sinut armolla ja laupeudella, joka sinun halajamisesi tyydyttää hyvyydellään, niin että sinun nuoruutesi uudistuu kuin kotkan.” 

– Psalmi 103:1-5 

Ylistyksessä yhdistyvät rukous, julistus ja profeetallisuus sekä armolahjojen toimiminen. Ylistyksen aikana Jumala voi muuttaa ihmisen tai kokonaisen kansakunnan elämän suunnan. Hän parantaa, vapauttaa, eheyttää ja antaa iloa. Ylistyksellä on luova vaikutus. Sen aikana murtuu asioita henkimaailmoissa, jotta jotain uutta voi tulla esille. Taivaan enkelitkin yhtyvät ylistykseen. 

Taivaassa soi ylistys koko ajan. Ilmestyskirjan neljännessä luvussa kerrotaan, miten taivaassa kuuluu lakkaamatta yötä päivää: ”Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka oli ja joka on ja joka tuleva on”. Oletko koskaan ajatellut, että kun olemme ottaneet Kristuksen elämämme Herraksi, on Jumalan valtakunta meissä ja meillä on mahdollisuus yhtyä tähän samaan pyhään ylistykseen taivaan kanssa. 

Uskon, että olemme lähellä aikaa jolloin Jumalan kirkkaus leviää ylistyksemme keskellä ja saamme kokea todeksi raamatun lupaukset, jotka on jo meille annettu. 

– Kirsi 

Artikkelit