Artikkelit

Kutsuttu Herran ystäväksi

Kirjoittaja: Hanna Matikainen

Jokainen meistä on kutsuttu ja jokainen meistä on valittu, saamme kasvaa pois tietämättömyydestä sekä juurtua tiukasti totuuteen.

Isä on liikkunut Suomessa viime kuukausina vetäen monia uuteen paikkaan Hänessä, jotta Hänen virtansa saa virrata vapaasti ja aina uuteen paikkaan meidän sisällä ja ympärillä.

Joillekin uutta on Isä Jumalan vanhemmuuden kokeminen, toisille ensimmäiset kerrat kadulla evankelioimassa, toiselle ihmisyydessä kasvamista, toisille Pyhän Hengen kaste tai uudella alueella kuuliaisuus Jeesuksen Herruudelle.

Me kasvamme rakkaudessa, uskossa ja Jumalan tuntemisessa silloinkin, kun emme osaa yhdistää sitä tuttuun ja turvalliseen. Silloinkin kun on tiukkaa tai vaikeaa.

Kasvu tapahtuu sille perustalle, joka on asetettuna Kristukseen, hänen ristinsä työn kautta meillä on pääsy yhteyteen Isän kanssa, ja saamme omaksemme täydellisen lapseksi ottamisen, täyden adoption. Emme siis ole saaneet orjuuden henkeä, joka vaatii uskonnollista suoritusta, vaan täyden hyväksynnän Isän perheeseen.

Siltä perustalta emme enää tutki omia tekoja, vaan olemme sisällä Hänen teossaan ja kasvu tapahtuu siinä juuressa, josta elämä virtaa meihin. Teot seuraavat sydämen muutosta. Elämä virtaa elämän puusta.

Jokainen on kutsuttu sisään ja suhteeseen. ”En enää kutsu teitä palvelijoiksi, sillä palvelija ei tiedä mitä hänen mestarinsa tekee, vaan kutsun teitä ystävikseni.”

Room 8:14-17, Kol 1:22-23, Joh 15:5,15

Artikkelit